logo Bas & Ferry
Home » Cases »

Case: JSM Groningen

De Junior Scientific Masterclass biedt binnen het curriculum Medische Wetenschappen en tandheelkunde een infrastructuur aan voor studenten met extra belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek.
In opdracht van Strik Design, een partner van Bas & Ferry, hebben we
voor JSM een serie aan slimme oplossingen bedacht waarmee flinkt bespaard wordt op de administratieve lasten, terwijl er tegelijkertijd meerwaarde is gecreëerd voor hun studenten.

Projectenadministratie

Om onderzoekers de kans te geven om hun onderzoeksproject kenbaar te maken, voor onder andere de studenten van JSM, hebben we een intelligente oplossing ontwikkeld. Op drie gerelateerde websites hebben we voor onderzoekers de mogelijkheid gecreëerd om hun wetenschappelijke projecten aan te bieden. De onderzoekers kunnen zelf aangeven op welke website(s) ze de projecten graag gepubliceerd zien. Elke onderwijsinstelling heeft de mogelijkheid om de projecten te fiatteren en te publiceren op de andere websites.op drie verschillende website aangeboden kunnen worden en ook automatisch op deze verschillende websites kunnen gepubliceerd worden. De bij het project betrokken onderzoekers kunnen zelf het project aanpassen via de website om de details van het project verder in te vullen of aan te passen. De onderzoeksprojecten zijn verder ingedeeld op trefwoorden en vakgebieden, waarbij JSM de mogelijkheid heeft om de verschillende trefwoorden en vakgebieden aan elkaar te koppelen, voor optimale vindbaarheid.

Online studentenadministratie

Naast de projectadministratie is er ook een online studentenadministratie opgezet. JSM Groningen heeft de mogelijkheid om opleidingen, cursussen, studieonderdelen, studenten en uiteraard de inschrijvingen en behaalde resultaten te registreren. Deze applicatie is tevens gekoppeld aan een beveiligd deel van de website, zodat studenten zélf hun resultaten kunnen opvragen en hun persoonlijke gegevens kunnen wijzigen. Naast een flinke besparing qua arbeidstijd voor JSM Groningen wordt deze vorm van service voor de studenten ook nog eens erg gewaardeerd!

Geïnteresseerd in techniek?

Technische beschrijving

De webapplicatie van JSM Groninen bestaat in totaal 5 deelapplicaties: Het admingedeelte voor JSM Groningen waarin álles onderhouden kan worden, twee beperkte beheergedeeltes voor de twee andere onderwijsinstellingen, een publiek gedeelte voor de onderzoeksprojecten, verspreid over 3 verschillende websites én een afgeschermd gedeelte op de website van JSM waarmee de studenten hun studieresultaten kunnen opvragen en hun persoonlijke gegevens kunnen wijzigen.

Een applicatie van deze omvang vergt een gedegen opzet en is daarom gebaseerd op het mede door ons ontwikkelde PHP framework phpPeanuts.

Gebruikte technieken

Apache, MySQL, PHP5, OO, Framework phpPeanuts, MVC, xHTML Strict, JavaScript, AJAX, Apache UrlRewrite, HTTPS.

 

Ja, ik wil meer informatie over case: JSM Groningen!

Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

onderwerp
*
uw naam
*
bedrijfsnaam
telefoon
email
*
bericht
*
website
*