logo Bas & Ferry
Home » Cases »

Case: Mind at Work

Achtergrond

Mind at Work is van oorsprong een psychologisch onderzoeks- en trainingsbureau, opgericht in 1994.
De ruim 40 gekwalificeerde en ervaren deskundigen verzorgen psychologische onderzoeken, trainingen en individuele coaching, die zich richten op de mens op het werk of terug naar werk (of school).
Vanaf 2000 is Mind at Work ook reïntegratietrajecten voor specifieke doelgroepen gaan verzorgen. Vooral mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met specifieke problematiek (bijvoorbeeld Niet Aangeboren Hersenletsel, whiplash, chronische vermoeidheid, psychische klachten of persoonlijkheidsstoornissen) kunnen terecht bij Mind at Work.

Reïntegratietrajecten

Voor de reïntegratietrajecten van Mind At Work wordt gebruik gemaakt van intakeformulieren. Elk formulier bestaat uit vragen, op hun beurt weer ingedeeld in deellijsten. Elke antwoord levert een bepaalde score op, waarna berekend kan worden hoe de clïent scoort per deellijst en in totaal. Het resultaat hiervan vertaalt Mind at Work vervolgens in een rapport met een advies.

Online intakes

Voor Mind at Work hebben we een webapplicatie ontwikkeld waarmee Mind at Work online intakeformulieren kan aanmaken, volledig met deellijsten, vragen en antwoorden. Elke vraag kan één of meerdere andere vragen activeren en per antwoord kunnen punten worden gegeven.
Consulenten kunnen op de applicatie inloggen om cliënten te registreren en intakes af te nemen. Ook is het mogelijk om uitnodigingen te versturen naar cliënten, zodat ze zelfstandig de intake kunnen invullen. Elke intake kan afgedrukt worden indien een papieren versie gewenst is. Na afronding van een intake berekent de applicatie automatisch de scores voor de verschillende deellijsten en toont ze in een grafiek, afgezet tegen de gemiddelde scores. Ook genereert de applicatie automatisch een basisrapport, waarin alle bekende gegevens (scores, persoonsgegevens) alvast zijn verwerkt. Zo hoeft de consulent het rapport alleen maar aan te vullen met het persoonlijke advies.

Besparing door internettechnologie

Dankzij internettechnologie wordt er flink bespaard. Zo wordt alle informatie, van cliëntgegevens tot de intakes zelf, centraal opgeslagen en kunnen de consulenten altijd en overal de benodigde gegevens raadplegen en aanpassen. Iedere consulent is zelf verantwoordelijk voor zijn cliënten en daarom hoeft er voor dit onderdeel geen intensieve administratie gevoerd te worden. Door de slimme technieken van de applicatie, zoals het automatisch berekenen van de scores of het genereren van rapportages, kan Mind at Work zich weer volledig op haar kerntaken richten; mensen (weer) aan het werk helpen!

 

Geïnteresseerd in techniek?

Technische beschrijving

Opbouw code

Zoals al onze producten is ook deze maatwerkapplicatie gebaseerd op het phpPeanuts framework. Dit zeer sterk object georienteerd PHP framework neemt ons veel repeterend werk uit handen en draagt zorg voor een uniforme en gebruikersvriendelijke userinterface. Op het framework zijn vervolgens drie verschillende applicatielagen en bijbehorende userinterfaces geschreven.
Elke afzonderlijke laag is opgebouwd uit een domeinmodel, de user interface en verschillende controllers. Allen stammen af van een generieke superklasses. Aan de rechterzijde staat een overzicht van de opbouw van de code.

Intakes

Met behulp van techieken zoals AJAX en het Javascript framework jQuery worden de verschillende intakes gepresenteerd aan de consulenten. Na het volledig invullen van de intake worden er verschillende statistische gegevens gepresenteerd, met behulp van de Google Chart API. Ook wordt er automatisch een PDF gegenereerd met daarin alvast de persoonlijke details van cliënten en de resultaten van de intake geëmbed.

Gebruikte technieken

Apache, MySQL, PHP5, OO, Framework phpPeanuts, MVC, xHTML Strict, JavaScript, AJAX, Google Charts, PHP RTF Lite.

Ja, ik wil meer informatie over case: Mind at Work!

Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

onderwerp
*
uw naam
*
bedrijfsnaam
telefoon
email
*
bericht
*
website
*