logo Bas & Ferry
Home » Diensten » Maatwerk software ontwikkeling »

Framework: phpPeanuts

De letterlijke betekenis van framework is ''raamwerk". Met een framework kunnen snel en doelmatig applicaties worden ontwikkeld. Een framework geldt als de solide en flexibele basis van een applicatie. Het draagt zorg voor de repeterende taken van softwareontwikkeling, zoals invoervalidatie, gegevensverwerkingen, beveiliging, zoekmogelijkheden, import- en exportmogelijkheden enzovoort. Doordat de ontwikkelaar zich hier niet mee bezig hoeft te houden, kan hij zich richten op de zaken die écht belangrijk zijn: de functionaliteit en de gebruikersvriendelijkheid.

PhpPeanuts is een framework specifiek bedoeld voor het ontwikkelen van webapplicaties. Het is aanvankelijk ontwikkeld door MetaClass, de organisatie waar Bas & Ferry uit voort is gekomen. Bij Bas & Ferry hebben we de afgelopen jaren veel energie gestoken in de ontwikkeling van een eigen versie van het framework, zodat dit een hele solide, gebruikersvriendelijke en slimme basis is voor al onze webapplicaties.

Voor de techneuten onder ons: phpPeanuts is een zeer sterk object geörienteerd en open source framework en component model gebaseerd op Model View Control, geschreven in PHP. Het draagt zorg voor een voortdurende hoge productiviteit doormiddel van "default reasoning" en het "once and once only" principe.

Metadata

Met phpPeanuts wordt een applicatie niet bottom-up gebouwd, maar ontstaat vanzelf op basis van metadata. Vervolgens wordt de applicatie verfijnd doormiddel van overerving. De werking op basis van metadata is vergelijkbaar met Java Beans.

Extreme Programming

In plaats van het genereren van code, genereert phpPeanuts dynamisch gedrag. Wanneer het ontwerp van de applicatie wordt aangepast, past phpPeanuts zélf het gedrag overeenkomstig aan. Dit maakt het Extreme Programming principe mogelijk dat stelt "Begin met het meest eenvoudige dat zou kunnen werken en breidt het pas uit, zodra het nodig is." PhpPeanuts zorgt ervoor dat dit principe gevolgd kan worden, zonder in te boeten op productiviteit.

Voordelen

Ontwikkelen met behulp van phpPeanuts biedt vele voordelen. De belangrijkste op een rij:

  • gemiddeld vier tot zes weken voorsprong ten opzichte van een nieuw te ontwikkelen applicatie;
  • eenvoudig en snel uit te breiden;
  • open source;
  • lagere onderhoudskosten vanwege uniforme en generieke aanpak;
  • lage foutgevoeligheid;
  • geïntegreerde veiligheidsmaatregelen;
  • hoge mate van gebruikersvriendelijkeheid.

Voor meer technische informatie over phpPeanuts kunt u terecht op de officiële engelstalige website.

Ja, ik wil meer informatie over framework: phpPeanuts!

Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

onderwerp
*
uw naam
*
bedrijfsnaam
telefoon
email
*
bericht
*
website
*